Інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку»

У 2015 році на  базі Центру відбулася низка занять Клубів та зустрічей членів клубів, зокрема: 

Клуб спілкування англійською мовою «Discovery» – 52 заняття,

Клуб спілкування з волонтерами – 103 зустрічі,

Клуб перегляду американської кінострічки – 12 зустрічей,

Клуб вивчення англійської мови з вихованцями Вінницької обласної ГО молоді з обмеженими фізичними можливостями "Гармонія" – 14 зустрічей,

Ігровий клуб англійської мови – 20 зустрічей,

Клуб з вивчення англійської мови TOEFL з волонтерами – 17 зустрічей,

Клуб вивчення англійської мови з викладачами ВНТУ – 33 зустрічі.

З травня 2015 р. діяв Ігровий клуб, метою якого було практичне використання англійської через настільні ігри, лідерами якого стали випускники програми FLEX Марина Тужанська та Олена Кудінова.

Центр «Вікно в Америку» брав активну участь у підготовці та проведенні Днів Америки у Вінниці, які проводило Посольство США в Україні 27-30 квітня 2015 року. Відбулися декілька зустрічей, метою яких було ознайомити з культурним надбанням США, освітою та навчальними можливостями. Так, в рамках запланованого, 16 квітня 2015 р. відбулася зустріч з випускниками програми FLEX – М. Артеменко, М. Тужанською та А. Беклємишевою, які знайомили клубістів з американським стилем життя. Інтерактивні ігри та пізнавальні завдання дали можливість більше дізнатись про країну, її культурне життя та цікаві факти. Також було організовано перегляд кінофільму про Конгрес та Бібліотеку Конгресу. Цей документальний відеоряд познайомив з 211-річною історією бібліотеки та її унікальною колекцією.

У рамках Днів Америки у Вінниці, в Центрі була проведена відкрита лекція О. Молчановського, випускника Програми імені Фулбрайта, співзасновника української платформи масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus». Тема лекції: «Масові Відкриті Онлайн-Курси – нові можливості для української освіти». Олексій розповів про інтеграцію онлайн-інструментів у традиційну академічну освіту, відповідаючи на питання: як зміниться академічна освіта під впливом цих тенденцій? Які загрози та можливості виникають в контексті появи МВОКів? Чи можливі українські масові онлайн-курси? Що можуть надати МВОКи українським викладачам, університетам та державі?

30 квітня 2015 року Американськими Радами та представниками програми Фулбрайт в Україні була організована презентація про програми академічних та професійних обмінів, що стали цікавими старшокласникам і шкільним вчителям, студентам, аспірантам, викладачам ВНЗ і науковцям. Представники Посольства США та організацій, які багато років працюють в Україні – Інституту міжнародної освіти/ Офісу програм ім. Фулбрайта, Американських Рад, - розповіли про програми академічних та професійних обмінів, спонсорованих Конгресом США для громадян України. Такі програми здійснюються на основі відкритого конкурсу. Ann Merrill та Natalia Etten, представники Американських рад з міжнародної освіти в Україні, познайомили з Програмами обмінів, фінансованих Державним Департаментом США для старшокласників: FLEX, програма майбутніх лідерів; для студентів: Global UGRAD, програма обміну для студентів вищих навчальних закладів;  для науковців, викладачів та дослідників: TEA;  для спеціалістів.

Під час проведення Днів Америки до Центру з офіційним візитом завітали представники Посольства США в Україні. 27 квітня 2015 року відбулось урочисте відкриття Днів Америки при Вінницькій ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва. Відкрили події першого дня директор бібліотеки Наталія Морозова та заступник аташе з питань культури Рейчел Етвуд Мендіола, яка поділилась своїми спогадами дитинства про бібліотеку та відзначила сучасні тенденції розвитку американської бібліотеки.

Цього ж дня відбулася презентація «Американські бібліотеки очима українського бібліотекаря» В.С. Пашкової, віце-президента УБА, директора Центру інформаційних ресурсів Посольства США в Україні, яка розповіла про свій досвід перебування у США та ознайомила з досвідом роботи сучасних американських бібліотек. Продовжилась зустріч виступом провідного бібліографа відділу документів іноземними мовами, керівника Центру «Вікно в Америку» Юлії Кашпрук, яка поділилась своїми враженнями про побачені американські бібліотеки штатів Колорадо, Каліфорнія, Іллінойс, Флорида та Вашингтону (округ Колумбія) за програмою IVLP Посольства США в Україні.

У наступні дні усі бажаючі мали можливість взяти участь у семінарах, які проводила  В. С. Пашкова – «Позичання е-книжок: виклики» та «Електронні книги та електронні читанки: виклики для українських бібліотек». Валентина  Пашкова розповіла про передовий досвід у використанні електронних читанок американськими бібліотеками. Завершилась зустріч обговоренням принципів ІФЛА стосовно е-книг в українських бібліотеках та питаннями учасників даного семінару.

Музичним вечором «Джазові імпровізації» та обговоренням теми «Music, Ego, Identity, and Mindset” завершились «Дні Америки у Вінниці» в Інформаційному Центрі «Вікно в Америку». Mikael L. подарував усім бажаючим чудові джазові композиції.

Серед найяскравіших клубних зустрічей (Клуб спілкування англійською з волонтерами) відзначаються дискусії, проведені волонтером програми Фулбрайт в Україні Лайелом Кауфманом, професором, викладачем, який провів презентацію про штат Канзас. На всіх бажаючих також чекало обговорення питань з інклюзивної освіти. Учасники отримали цілісне розуміння системи інклюзивної освіти в США, починаючи від законодавчої бази з реалізації завдань інклюзивної освіти, Це була також нагода ознайомитись з інноваційними практиками організації інклюзивної освіти в школах та університетах та діяльністю громадських організацій в США.

Свою діяльність презентувала також молодіжна організація Пангея Ультима (Презентація «Досвід молодіжної організації «Пангея Ультима» в сфері молодіжної мобільності). Лідер організації Ярослав Г. розповів про свою організацію та ГО «Наше Поділля», заходи та програми для молоді. Молоді волонтери, серед яких є волонтери Європейської Служби, презентували свої проекти, які стосуються екології та культурної спадщини міста та Вінницькій області. Нові волонтери EVS, Марі Ф. та Петр, презентували себе, свої ідейні задуми та плани на час перебування за програмою.

Також цікавою була зустріч, присвячена екологічному огляду та здоровому способу життя, тому темами зустрічей та презентацій були наступні: «World Health Day» (Всесвітній День здоров’я), «Earth Day» (День Землі), «Planet's Day» (День планети»), тощо.

Гостем міста Мікелем Лінквістом було проведено скайп-зустріч «Finding Work and Working Remotely over the Internet», метою якої стало ознайомити з можливостями віддаленої Інтернет роботи. В обговоренні взяли участь фрілансери Швеції та України. Іншою цікавою скайп-зустріччю стала презентація Кароліни Адамчик, директора Американського куточка в м. Радом (Польща). Кароліна Ягода А. в рамках Library Café познайомила з роботою Центру, поділилась ідеями співпраці з іншими ГО.

В рамках Гуртка з вивчення англійської було проведено ознайомчі презентації, які надали можливість ознайомити з різними штатами США, починаючи з Флориди та завершуючи Монтаною. Так учасники даних клубних зустрічей дізнались про 10 штатів Америки, які вирізняються серед інших своєю специфікою, культурним багатством та історичним минулим.

Найбільш обговорюваними стали дискусії «Сучасна освіта в Україні» (ведучий – Ігор Стрелков, викладач Вінницького політехнічного університету) та «Імідж жінки 21 століття» (студентка Вінницького пед. коледжу – Катерина Скалацька), «Бути українцем» (Надія Глухенька).

У червні 2015 року для школярів під час літніх таборів було проведено 2 екскурсії, презентації. Учні переглядали мультфільми та мали можливість провести час на Дитячому майданчику. Фотограф-аматор О.Швидюк провів клубну зустріч, розповідаючи про своє захоплення та демонструючи свої найкращі світлини. У червні 2015 р. розпочались заняття для ГО «Гармонії», під час яких люди на візках мають можливість практикувати свої уміння говорити англійською.

23 липня 2015 року в Інформаційному Центрі «Вікно в Америку» відбулась прес-конференція, присвячена Благодійному велопробігу за участі незрячих людей. Запропонований проект — це тридцятидводенний велопробіг, що мав на меті змінити суспільну думку щодо можливостей і потенціалу людей з інвалідністю

У липні 2015 року до Центру завітали вихованці дитячого табору «Стань успішним». Вони дізнались про послуги центру, а також про можливість  вивчати іноземні мови та культуру інших народів. Учасники проекту «Summer in Action», що діяв влітку у нашому місті, відвідали Центр та  дізнатися про послуги й клуби спілкування англійською мовою. Для них було проведено тренінг «Майбутні лідери».

Також було проведено 4 скайп-зустрічі, під час яких учасники клубів спілкування мали можливість поспілкуватись з колишнім волонтером Корпусу Миру Метом Мозінго, який на разі перебуває в Африці. Мет ділився своїм досвідом роботи та проживання в новій для нього країні, подорожей до Намібії та Уганди. Серед скайп-зустрічей було обговорення теми «Як знайти дистанційну роботу» з шведським волонтером Мікелем Л., а також з колегами з Американського куточка м. Радом (Польща).

Учасники Ігрового клубу англійської мови граючи в настільні ігри, вдосконалювали не тільки уміння вільно говорити англійською, а також лідерські навички. Це щотижневі посиденьки для людей, які цікавляться настільними іграми, хочуть покращити свою англійську, і просто люблять весело проводити час. Це чудова можливість відкрити для себе нові ігри, завести нових друзів, подолати психологічний бар'єр в опануванні іноземної мови і розширити свій словниковий запас.

У вересні однією з найкращих зустрічей став Клуб спілкування за участі відомого Вінницького джазового виконавця Олександра К. та Алекса Ервіка. Учасники ділились досвідом тайм-менеджменту у вивченні іноземних мов.

4 вересня 2015 року з робочим візитом до Центру «Вікно в Америку» завітав радник міського голови, почесний Консул України в Бірмінгемі (Алабама, США) Скотті Колсон. Місто Бірмінгем є містом-побратимом Вінниці. Під час зустрічі директор Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва Наталія Морозова ознайомила з інноваційною діяльністю бібліотеки та Центру «Вікно в Америку» зокрема. Метою зустрічі стало обговорення питань майбутньої співпраці. Продовженням зустрічі стало обговорення питань, що стосуються створення найкращого іміджу двох міст: Вінниці та Бірмінгема за участі членів Клубу спілкування англійською.

24 вересня 2015 року у Центрі відбулась презентація чудового проекту щодо створення нового іміджу одного з найдавніших поселень, осередку скіфської і трипільської культур, історико-культурного заповідника, місця підписання мирного договору з турками (1617 р.) - Буші. Волонтерка Європейської служби Марі Ф. разом з іншими українськими волонтерами, реалізуючи свій проект у Буші, намагались створити новий імідж цієї відомої своїми історичними подіями місцевості.

30 вересня 2015 р. в Інформаційний Центрі «Вікно в Америку» відбулась зустріч з відомим американським журналістом  Біллом Ремпелем.

У четвертому кварталі 2015 року до роботи Центру було залучено американських волонтерів програми Фулбрайт в Україні., які розпочали роботу нового клубу. На засіданнях клубу волонтер Тед МакКлері готував студентів вищих навчальних закладів нашого міста, а також усіх охочих до складання міжнародного мовного екзамену TOEFL. Ребека МакКлері провела ряд зустрічей з вивчення американської культури. Серед нових волонтерів, які взяли активну участь у проведенні інтерактивних заходів, волонтерка Європейської служби Тереза М’юнік, яка реалізує у нашому місті інноваційний проект «Blocks».

Успішною формою проведення клубних заходів стало Світове Кафе, в якому взяли участь студенти Донецького національного університету.

У грудні 2015 р. розпочалися заняття з освоєння роботи на 3-D сканері та принтері. Було проведено заняття для бібліотечних працівників Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва з використання 3-D сканера та 3-D принтера.

В рамках Міжнародного Дня боротьби з корупцією, в Інформаційному Центрі «Вікно в Америку» 12 грудня 2015 р. відбувся перегляд американської кінострічки «Ерін Брокович», що знята на основі реальних подіях. Перегляду кінострічки передувало обговорення стану корупції у сучасному світі та її негативних наслідків. У заході брали  як студенти, так і фахівці, які поділились знаннями з даного питання.

Також було організовано 18 зустрічей з викладачами Вінницького національного технічного університету, які вивчають англійську мову.

Керівником інформаційного центру «Вікно в Америку» ведеться блог (http://woavinnitsa.blogspot.com/), який постійно поповнюється актуальною інформацією.

Інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку»


У 2015 році на  базі Центру відбулася низка занять Клубів та зустрічей членів клубів, зокрема: 

Клуб спілкування англійською мовою «Discovery» – 52 заняття,

Клуб спілкування з волонтерами – 103 зустрічі,

Клуб перегляду американської кінострічки – 12 зустрічей,

Клуб вивчення англійської мови з вихованцями Вінницької обласної ГО молоді з обмеженими фізичними можливостями "Гармонія" – 14 зустрічей,

Ігровий клуб англійської мови – 20 зустрічей,

Клуб з вивчення англійської мови TOEFL з волонтерами – 17 зустрічей,

Клуб вивчення англійської мови з викладачами ВНТУ – 33 зустрічі.

З травня 2015 р. діяв Ігровий клуб, метою якого було практичне використання англійської через настільні ігри, лідерами якого стали випускники програми FLEX Марина Тужанська та Олена Кудінова.

Центр «Вікно в Америку» брав активну участь у підготовці та проведенні Днів Америки у Вінниці, які проводило Посольство США в Україні 27-30 квітня 2015 року. Відбулися декілька зустрічей, метою яких було ознайомити з культурним надбанням США, освітою та навчальними можливостями. Так, в рамках запланованого, 16 квітня 2015 р. відбулася зустріч з випускниками програми FLEX – М. Артеменко, М. Тужанською та А. Беклємишевою, які знайомили клубістів з американським стилем життя. Інтерактивні ігри та пізнавальні завдання дали можливість більше дізнатись про країну, її культурне життя та цікаві факти. Також було організовано перегляд кінофільму про Конгрес та Бібліотеку Конгресу. Цей документальний відеоряд познайомив з 211-річною історією бібліотеки та її унікальною колекцією.

У рамках Днів Америки у Вінниці, в Центрі була проведена відкрита лекція О. Молчановського, випускника Програми імені Фулбрайта, співзасновника української платформи масових відкритих онлайн-курсів «Prometheus». Тема лекції: «Масові Відкриті Онлайн-Курси – нові можливості для української освіти». Олексій розповів про інтеграцію онлайн-інструментів у традиційну академічну освіту, відповідаючи на питання: як зміниться академічна освіта під впливом цих тенденцій? Які загрози та можливості виникають в контексті появи МВОКів? Чи можливі українські масові онлайн-курси? Що можуть надати МВОКи українським викладачам, університетам та державі?

30 квітня 2015 року Американськими Радами та представниками програми Фулбрайт в Україні була організована презентація про програми академічних та професійних обмінів, що стали цікавими старшокласникам і шкільним вчителям, студентам, аспірантам, викладачам ВНЗ і науковцям. Представники Посольства США та організацій, які багато років працюють в Україні – Інституту міжнародної освіти/ Офісу програм ім. Фулбрайта, Американських Рад, - розповіли про програми академічних та професійних обмінів, спонсорованих Конгресом США для громадян України. Такі програми здійснюються на основі відкритого конкурсу. Ann Merrill та Natalia Etten, представники Американських рад з міжнародної освіти в Україні, познайомили з Програмами обмінів, фінансованих Державним Департаментом США для старшокласників: FLEX, програма майбутніх лідерів; для студентів: Global UGRAD, програма обміну для студентів вищих навчальних закладів;  для науковців, викладачів та дослідників: TEA;  для спеціалістів.

Під час проведення Днів Америки до Центру з офіційним візитом завітали представники Посольства США в Україні. 27 квітня 2015 року відбулось урочисте відкриття Днів Америки при Вінницькій ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва. Відкрили події першого дня директор бібліотеки Наталія Морозова та заступник аташе з питань культури Рейчел Етвуд Мендіола, яка поділилась своїми спогадами дитинства про бібліотеку та відзначила сучасні тенденції розвитку американської бібліотеки.

Цього ж дня відбулася презентація «Американські бібліотеки очима українського бібліотекаря» В.С. Пашкової, віце-президента УБА, директора Центру інформаційних ресурсів Посольства США в Україні, яка розповіла про свій досвід перебування у США та ознайомила з досвідом роботи сучасних американських бібліотек. Продовжилась зустріч виступом провідного бібліографа відділу документів іноземними мовами, керівника Центру «Вікно в Америку» Юлії Кашпрук, яка поділилась своїми враженнями про побачені американські бібліотеки штатів Колорадо, Каліфорнія, Іллінойс, Флорида та Вашингтону (округ Колумбія) за програмою IVLP Посольства США в Україні.

У наступні дні усі бажаючі мали можливість взяти участь у семінарах, які проводила  В. С. Пашкова – «Позичання е-книжок: виклики» та «Електронні книги та електронні читанки: виклики для українських бібліотек». Валентина  Пашкова розповіла про передовий досвід у використанні електронних читанок американськими бібліотеками. Завершилась зустріч обговоренням принципів ІФЛА стосовно е-книг в українських бібліотеках та питаннями учасників даного семінару.

Музичним вечором «Джазові імпровізації» та обговоренням теми «Music, Ego, Identity, and Mindset” завершились «Дні Америки у Вінниці» в Інформаційному Центрі «Вікно в Америку». Mikael L. подарував усім бажаючим чудові джазові композиції.

Серед найяскравіших клубних зустрічей (Клуб спілкування англійською з волонтерами) відзначаються дискусії, проведені волонтером програми Фулбрайт в Україні Лайелом Кауфманом, професором, викладачем, який провів презентацію про штат Канзас. На всіх бажаючих також чекало обговорення питань з інклюзивної освіти. Учасники отримали цілісне розуміння системи інклюзивної освіти в США, починаючи від законодавчої бази з реалізації завдань інклюзивної освіти, Це була також нагода ознайомитись з інноваційними практиками організації інклюзивної освіти в школах та університетах та діяльністю громадських організацій в США.

Свою діяльність презентувала також молодіжна організація Пангея Ультима (Презентація «Досвід молодіжної організації «Пангея Ультима» в сфері молодіжної мобільності). Лідер організації Ярослав Г. розповів про свою організацію та ГО «Наше Поділля», заходи та програми для молоді. Молоді волонтери, серед яких є волонтери Європейської Служби, презентували свої проекти, які стосуються екології та культурної спадщини міста та Вінницькій області. Нові волонтери EVS, Марі Ф. та Петр, презентували себе, свої ідейні задуми та плани на час перебування за програмою.

Також цікавою була зустріч, присвячена екологічному огляду та здоровому способу життя, тому темами зустрічей та презентацій були наступні: «World Health Day» (Всесвітній День здоров’я), «Earth Day» (День Землі), «Planet's Day» (День планети»), тощо.

Гостем міста Мікелем Лінквістом було проведено скайп-зустріч «Finding Work and Working Remotely over the Internet», метою якої стало ознайомити з можливостями віддаленої Інтернет роботи. В обговоренні взяли участь фрілансери Швеції та України. Іншою цікавою скайп-зустріччю стала презентація Кароліни Адамчик, директора Американського куточка в м. Радом (Польща). Кароліна Ягода А. в рамках Library Café познайомила з роботою Центру, поділилась ідеями співпраці з іншими ГО.

В рамках Гуртка з вивчення англійської було проведено ознайомчі презентації, які надали можливість ознайомити з різними штатами США, починаючи з Флориди та завершуючи Монтаною. Так учасники даних клубних зустрічей дізнались про 10 штатів Америки, які вирізняються серед інших своєю специфікою, культурним багатством та історичним минулим.

Найбільш обговорюваними стали дискусії «Сучасна освіта в Україні» (ведучий – Ігор Стрелков, викладач Вінницького політехнічного університету) та «Імідж жінки 21 століття» (студентка Вінницького пед. коледжу – Катерина Скалацька), «Бути українцем» (Надія Глухенька).

У червні 2015 року для школярів під час літніх таборів було проведено 2 екскурсії, презентації. Учні переглядали мультфільми та мали можливість провести час на Дитячому майданчику. Фотограф-аматор О.Швидюк провів клубну зустріч, розповідаючи про своє захоплення та демонструючи свої найкращі світлини. У червні 2015 р. розпочались заняття для ГО «Гармонії», під час яких люди на візках мають можливість практикувати свої уміння говорити англійською.

23 липня 2015 року в Інформаційному Центрі «Вікно в Америку» відбулась прес-конференція, присвячена Благодійному велопробігу за участі незрячих людей. Запропонований проект — це тридцятидводенний велопробіг, що мав на меті змінити суспільну думку щодо можливостей і потенціалу людей з інвалідністю

У липні 2015 року до Центру завітали вихованці дитячого табору «Стань успішним». Вони дізнались про послуги центру, а також про можливість  вивчати іноземні мови та культуру інших народів. Учасники проекту «Summer in Action», що діяв влітку у нашому місті, відвідали Центр та  дізнатися про послуги й клуби спілкування англійською мовою. Для них було проведено тренінг «Майбутні лідери».

Також було проведено 4 скайп-зустрічі, під час яких учасники клубів спілкування мали можливість поспілкуватись з колишнім волонтером Корпусу Миру Метом Мозінго, який на разі перебуває в Африці. Мет ділився своїм досвідом роботи та проживання в новій для нього країні, подорожей до Намібії та Уганди. Серед скайп-зустрічей було обговорення теми «Як знайти дистанційну роботу» з шведським волонтером Мікелем Л., а також з колегами з Американського куточка м. Радом (Польща).

Учасники Ігрового клубу англійської мови граючи в настільні ігри, вдосконалювали не тільки уміння вільно говорити англійською, а також лідерські навички. Це щотижневі посиденьки для людей, які цікавляться настільними іграми, хочуть покращити свою англійську, і просто люблять весело проводити час. Це чудова можливість відкрити для себе нові ігри, завести нових друзів, подолати психологічний бар'єр в опануванні іноземної мови і розширити свій словниковий запас.

У вересні однією з найкращих зустрічей став Клуб спілкування за участі відомого Вінницького джазового виконавця Олександра К. та Алекса Ервіка. Учасники ділились досвідом тайм-менеджменту у вивченні іноземних мов.

4 вересня 2015 року з робочим візитом до Центру «Вікно в Америку» завітав радник міського голови, почесний Консул України в Бірмінгемі (Алабама, США) Скотті Колсон. Місто Бірмінгем є містом-побратимом Вінниці. Під час зустрічі директор Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва Наталія Морозова ознайомила з інноваційною діяльністю бібліотеки та Центру «Вікно в Америку» зокрема. Метою зустрічі стало обговорення питань майбутньої співпраці. Продовженням зустрічі стало обговорення питань, що стосуються створення найкращого іміджу двох міст: Вінниці та Бірмінгема за участі членів Клубу спілкування англійською.

24 вересня 2015 року у Центрі відбулась презентація чудового проекту щодо створення нового іміджу одного з найдавніших поселень, осередку скіфської і трипільської культур, історико-культурного заповідника, місця підписання мирного договору з турками (1617 р.) - Буші. Волонтерка Європейської служби Марі Ф. разом з іншими українськими волонтерами, реалізуючи свій проект у Буші, намагались створити новий імідж цієї відомої своїми історичними подіями місцевості.

30 вересня 2015 р. в Інформаційний Центрі «Вікно в Америку» відбулась зустріч з відомим американським журналістом  Біллом Ремпелем.

У четвертому кварталі 2015 року до роботи Центру було залучено американських волонтерів програми Фулбрайт в Україні., які розпочали роботу нового клубу. На засіданнях клубу волонтер Тед МакКлері готував студентів вищих навчальних закладів нашого міста, а також усіх охочих до складання міжнародного мовного екзамену TOEFL. Ребека МакКлері провела ряд зустрічей з вивчення американської культури. Серед нових волонтерів, які взяли активну участь у проведенні інтерактивних заходів, волонтерка Європейської служби Тереза М’юнік, яка реалізує у нашому місті інноваційний проект «Blocks».

Успішною формою проведення клубних заходів стало Світове Кафе, в якому взяли участь студенти Донецького національного університету.

У грудні 2015 р. розпочалися заняття з освоєння роботи на 3-D сканері та принтері. Було проведено заняття для бібліотечних працівників Вінницької ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва з використання 3-D сканера та 3-D принтера.

В рамках Міжнародного Дня боротьби з корупцією, в Інформаційному Центрі «Вікно в Америку» 12 грудня 2015 р. відбувся перегляд американської кінострічки «Ерін Брокович», що знята на основі реальних подіях. Перегляду кінострічки передувало обговорення стану корупції у сучасному світі та її негативних наслідків. У заході брали  як студенти, так і фахівці, які поділились знаннями з даного питання.

Також було організовано 18 зустрічей з викладачами Вінницького національного технічного університету, які вивчають англійську мову.

Керівником інформаційного центру «Вікно в Америку» ведеться блог (http://woavinnitsa.blogspot.com/), який постійно поповнюється актуальною інформацією.