Останні новини Covid 19

Короновірус: профілактика інфікування і поширення 


17 червня 

Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня

Через зростання кількості хворих Кабінет Міністрів України подовжив дію карантинних обмежень до 31 липня 2020 року.

Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні в середу, 17 червня, шляхом внесення змін в низку актів Кабінету Міністрів, якими встановлені карантинні обмеження. 

Детальніше


1 червня

З 1 червня в Україні настає новий етап пом’якшення карантину, - МОЗ

1 червня в Україні буде дозволена робота басейнів і спортзалів; відвідування освітніх занять у групах не більше 10 людей (наприклад, розпочнуть роботу автошколи); а також буде відновлено рух залізничного транспорту і міжобласних перевезень автотранспортом. Скасування обмежень можливе лише у тих регіонах, де це дозволятиме епідемічна ситуація. 

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу.

Детальніше


18 травня

МОЗ винесло на громадське обговорення тимчасові рекомендації під час ІІ та ІІІ етапів виходу з карантину

На сайті Міністерства охорони здоров’я опубліковано розпорядження Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка про проведення громадського обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при послабленні карантину.

Детальніше


5 травня

Держслужба зайнятості: на період карантину спрощено процедуру реєстрації та отримання допомоги по безробіттю

Завдяки спрощенню умов реєстрації та отримання допомоги по безробіттю в період карантину збільшилась кількість українців, які бажають скористатися послугами державної служби зайнятості. Протягом карантину запроваджено низку законодавчих змін, які регулюють умови реєстрації та отримання допомоги по безробіттю на цей період.

Детальніше


4 травня

МОН: Навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно

Уряд продовжив строки загальнонаціонального карантину в Україні до 22 травня 2020 року. Таке рішення було прийняте сьогодні, 4 травня 2020 року.

“Рішення Уряду передбачає послаблення деяких карантинних обмежень з 11 травня. Для закладів освіти все залишиться незмінним – вони проводять дистанційне навчання та готуються до завершення навчального року”, – пояснила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Детальніше


30 квітня

МОЗ запустило онлайн-платформу з інформацією про лікування COVID-19

В Україні запрацювала онлайн-платформа з інформацією про застосування ліків при COVID-19. Створений Державним експертним центром (ДЕЦ) Міністерства охорони здоров’я ресурс призначений інформувати громадян і лікарів щодо препаратів, які використовуються під час лікування коронавірусної хвороби. Про це повідомила заступник Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак під час брифінгу.

Детальніше

Глава МОЗ закликав українців відсвяткувати травневі свята вдома

Міністерство охорони здоров’я закликає українців утриматися від відвідування масових заходів та відсвяткувати травневі свята вдома, щоб не допустити критичного поширення коронавірусу в Україні. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу МОЗ.

Детальніше


29 квітня

Прем’єр-міністр: Україна вчасно увійшла в карантин, і вчасно з нього вийде

Україна сьогодні має порівняно невелику кількість тих, які захворіли на коронавірусну інфекцію COVID-19, завдяки тому, що вчасно були введені обмежувальні заходи.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи чергове засідання Кабінету Міністрів у середу, 29 квітня.

Детальніше


27 квітня

Як працює застосунок «Дій вдома»

Задля протидії поширенню COVID-19 в Україні запущено мобільний застосунок «Дій вдома».

Застосунок призначений для контакту з особою та контролю за дотриманням обов'язкової самоізоляції на час карантину. В основі — зарубіжний досвід країн, які використовують цифрові інструменти для забезпечення безпеки громадян в період пандемії. Застосунок надає переваги на час самоізоляції, але його встановлення є добровільним.

Детальніше

Уряд дозволить працювати низці продовольчих ринків

У середу, 29 квітня, на своєму черговому засіданні Кабінет Міністрів України розгляне питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків. 

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив під час онлайн-наради з Президентом України Володимиром Зеленським щодо питань боротьби з COVID-19.

Детальніше

28 квітня стартують онлайн-уроки на карантині для 1-4 класів – відтепер у Всеукраїнській школі онлайн навчатимуться й наймолодші

У вівторок, 28 квітня, Всеукраїнська школа онлайн розпочинає трансляцію уроків для школярів 1-4 класів. Уроки транслюватимуться на YouTube МОН  та ще 4-х телеканалах. Програма розрахована на 5 тижнів і складається з чотирьох предметів: української мови, математики, науки та мистецтва.

Детальніше


22 квітня

Денис Шмигаль: Цифровізація державних послуг набагато полегшить життя, особливо, під час карантину

Переведення державних сервісів в онлайн – це найбільш ефективний інструмент у надскладних умовах сьогодення.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-брифінгу з впровадження цифрового ID-паспорта та біометричного закордонного паспорта громадянина у мобільному застосунку «Дія» за участі Президента України Володимира Зеленського, Віце-прем’єр-міністра — Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Голови Державної міграційної служби України Максима Соколюка.

Детальніше

Уряд продовжив карантин до 11 травня

Кабінет Міністрів України продовжив дію карантину до 11 травня 2020 року. Відповідне рішення прийняте на засіданні Уряду 22 квітня.

Детальніше

22 квітня - онлайн-брифінг представників Уряду

22 квітня після засідання Кабінету Міністрів України, орієнтовно о 14:00, відбудеться онлайн-брифінг щодо рішень Уряду.

Учасники брифінгу:

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Трансляція брифінгу за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=RAyaNmBazGY.

Поставити запитання учасникам брифінгу можна до 12:00 за онлайн-формою.


16 квітня 

Мінсоцполітики запускає інформаційну платформу „Допомога поруч”

Міністерством соціальної політики запроваджено інформаційну онлайн-платформу  „Допомога поруч”  для надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину. 

Детальніше


14 квітня 

Оперативна інформація щодо ліквідації лісових пожеж на території Зони відчуження безумовного (обов’язкового) відселення

Станом на 7 годину 14 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Корогодського, Дитятківського, Паришівського та Денисовецького лісництв.

Детальніше


10 квітня

Денис Шмигаль: Уряд розробляє стратегію виходу з карантину вже у травні

Поетапне полегшення карантинних заходів розпочнеться в травні. Уряд готує відповідну стратегію, яку презентує найближчим часом.

Про це сьогодні, 10 квітня, в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна» заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Детальніше


9 квітня

Уряд змінив карантинні обмеження. Що нового

Кабінет міністрів на своєму засіданні у середу вніс зміни до постанови про запобігання поширенню COVID-19.

Джерело: телеграм-канал прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Детальніше

Одноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень пенсіонери та інші незахищені верстви населення отримають автоматично

Пенсіонерам, які отримують пенсії на банківські картки, одноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень буде зараховано автоматично, а тим, хто отримує пенсію через Укрпошту, гроші принесе листоноша.

Детальніше

Мінсоцполітики контролює ситуацію щодо забезпечення захисту прав дітей та соціальної підтримки сімей з дітьми в умовах карантину

У зв’язку із запровадженням в Україні активних карантинних заходів Міністерство соціальної політики розробило та надіслало обласним та Київській міській державним адміністраціям рекомендований алгоритм дій щодо захисту прав дітей та соціальної підтримки сімей з дітьми в умовах карантину.

Детальніше

Мінекономіки: Уряд дозволив ведення ще декількох видів господарської діяльності під час карантину

Кабінет Міністрів України підтримав пропозиції Мінекономіки та ухвалив зміни до постанови від 11 березня 2020 р. № 211, розширивши перелік дозволених під час карантину видів господарської діяльності. Рішення прийняте з метою пом’якшення впливу на економіку обмежувальних заходів, запроваджених з метою протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19.

Детальніше


8 квітня

9 квітня відбудеться презентація освітнього серіалу «Оплата комуналки онлайн. Залишайся вдома»

9 квітня 2020 року об 11:00 Міністерство цифрової трансформації України спільно із сервісом онлайн-платежів та переказів Portmone.com презентують освітній серіал «Оплата комуналки онлайн. Залишайся вдома».

Детальніше


6 квітня

Уряд посилює обмеження на кордоні задля запобігання поширенню коронавірусу

Уряд посилює обмеження на кордоні задля запобігання поширенню коронавірусу.

З 7 квітня державний кордон України можна буде перетнути лише автотранспортом і лише у 19 пунктах пропуску. Це передбачено внесеними змінами до розпорядження Кабінету Міністрів України № 288-р «Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення».

Детальніше

Мінекоенерго звертається до громадян не спалювати суху рослинність

Мінекоенерго вкотре звертається до громадян з вимогою дотримуватися законодавства та не спалювати суху рослинність. Такі дії мають жахливі наслідки як і для навколишнього природного середовища, так і для здоров’я оточуючих. Особливі погодні умови — малосніжна зима, рання весна, у цьому році призвели до рекордного дефіциту вологи у ґрунті.

Детальніше

Вулицею – лише вдвох. В Україні почали діяти нові заборони

Із 6 квітня в Україні почали діяти нові обмежувальні карантинні заходи через поширення коронавірусу COVID-19, за якими, зокрема, заборонено відвідувати парки і сквери, а в усіх громадських місцях необхідно перебувати в масці чи респіраторі.

Детальніше


4 квітня

Роз’яснення щодо нових обмежувальних заходів на період карантину

Прийняті Постановою №211 нові норми обмежувальних заходів викликали в українців безліч запитань. Тому надаємо роз’яснення щодо найбільш поширених запитань.

Детальніше


3 квітня

Уряд затвердив нові обмежувальні заходи у боротьбі з коронавірусом

Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд запроваджує більш жорсткі обмежувальні заходи.

Детальніше

Укрпошта пропонує доставку виплат та товарів додому, – Владислав Криклій

«Укрпошта під час карантину стабільно працює та пропонує оновлені послуги. Листоноші доставляють пенсії, соцвиплати, ліки, продуктові товари додому. Укрпошта робить все, щоб люди поважного віку менше наражались на небезпеку захворювання на коронавірус, щоб наші рідні залишались вдома», - підкреслив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Детальніше


2 квітня

Мінцифри запустило портал державних послуг "Дія"

Відкрити власну справу за 10 хвилин, оформити допомогу при народженні дитини, отримати необхідну довідку, перевірити дані про себе в державних реєстрах. Відтепер усе це можна швидко та зручно зробити онлайн на порталі державних послуг "Дія".

Детальніше

Уряд розширив перелік дозволених видів господарської діяльності під час карантину

Рішенням Уряду внесено зміни до постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», які розширюють перелік дозволеної під час карантину господарської діяльності. Крім того, Уряд надав рекомендації для бізнесу з метою посилення контролю за дотриманням санітарних і протиепідемічних вимог.

Детальніше

Голова Верховної Ради підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»

Детальніше


1 квітня

Уряд посилить заходи безпеки для боротьби з коронавірусом

Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд планує запровадити більш жорсткі заходи безпеки на період карантину – до 24 квітня 2020 року.

Відповідні зміни з одноденним доопрацюванням запропоновано до постанови №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на засіданні Кабінету Міністрів. Постанову буде викладено в новій редакції.

Детальніше

Перша в Україні Програма медичних гарантій стартувала у повному обсязі – НСЗУ

1 квітня стартувала перша в Україні Програма медичних гарантій — перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту. Договори з НСЗУ на надання медичних послуг за Програмою медичних гарантій станом на сьогодні підписали 1 524 заклади спеціалізованої медичної допомоги. З них 50 приватних. Це 90% закладів, які подали свої пропозиції НСЗУ. Ще 138 проектів договорів очікують на підписання. 

Детальніше

МОЗ: Медична допомога пацієнтам з інфекційними захворюваннями надається безкоштовно

Медична допомога пацієнтам з інфекційними захворюваннями надається безкоштовно — це гарантується Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Також з сьогоднішнього дня, 1 квітня, система охорони здоров’я в Україні працює в іншому режимі.

Детальніше

 


31 березня

Укрзалізниця запускає соціальну програму із безкоштовного підвозу медиків службовими поїздами з 31 березня, — Владислав Криклій 

«Укрзалізниця запускає соціальну програму із безкоштовного підвозу медиків службовими поїздами з 31 березня. Міністерство інфраструктури надало необхідні погодження. Усі витрати з організації перевезень компанія бере на себе. Проїзд для медиків буде безкоштовним. Дякую Укрзалізниці за підтримку українських медиків», - заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій сьогодні, 31 березня 2020 року.

Детальніше

МОЗ: Алгоритм надання медичної допомоги хворим на COVID-19

Міністерство охорони здоров'я України оновило стандарти надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

Детальніше


30 березня 2020 р.

Як отримати послуги Мін’юсту під час карантину

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року. Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені до 24 квітня 2020 року. Похід у державні органи, які щоденно обслуговують тисячі громадян, створює зайвий ризик поширення коронавірусної інфекції Covid-19. Тому державні органи та інші надавачі послуг рекомендують отримувати послуги дистанційно або змінюють режим роботи.

Детальніше

Мінсоцполітики посилює програми соціального захисту населення

Міністр соціальної політики Марина Лазебна зазначила, що з урахуванням складної епідеміологічної ситуації Уряд посилює соціальну складову своєї діяльності й пропонує нові програми соціального захисту населення. Зокрема, це стосується збільшення соціальних виплати та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. 

Детальніше

Рекомендації Мінрегіон на період карантину

Поінформуйте мешканців про карантин та умови убезпечення від розповсюдження вірусу. Розмістіть в під’їздах чи біля них плакати з інформацію про те, як себе поводити.

Детальніше 

Поділитися:

Короновірус новини


Короновірус: профілактика інфікування і поширення 


17 червня 

Уряд продовжив дію адаптивного карантину до 31 липня

Через зростання кількості хворих Кабінет Міністрів України подовжив дію карантинних обмежень до 31 липня 2020 року.

Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні в середу, 17 червня, шляхом внесення змін в низку актів Кабінету Міністрів, якими встановлені карантинні обмеження. 

Детальніше


1 червня

З 1 червня в Україні настає новий етап пом’якшення карантину, - МОЗ

1 червня в Україні буде дозволена робота басейнів і спортзалів; відвідування освітніх занять у групах не більше 10 людей (наприклад, розпочнуть роботу автошколи); а також буде відновлено рух залізничного транспорту і міжобласних перевезень автотранспортом. Скасування обмежень можливе лише у тих регіонах, де це дозволятиме епідемічна ситуація. 

Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу.

Детальніше


18 травня

МОЗ винесло на громадське обговорення тимчасові рекомендації під час ІІ та ІІІ етапів виходу з карантину

На сайті Міністерства охорони здоров’я опубліковано розпорядження Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка про проведення громадського обговорення деяких вимог до протиепідемічних заходів при послабленні карантину.

Детальніше


5 травня

Держслужба зайнятості: на період карантину спрощено процедуру реєстрації та отримання допомоги по безробіттю

Завдяки спрощенню умов реєстрації та отримання допомоги по безробіттю в період карантину збільшилась кількість українців, які бажають скористатися послугами державної служби зайнятості. Протягом карантину запроваджено низку законодавчих змін, які регулюють умови реєстрації та отримання допомоги по безробіттю на цей період.

Детальніше


4 травня

МОН: Навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно

Уряд продовжив строки загальнонаціонального карантину в Україні до 22 травня 2020 року. Таке рішення було прийняте сьогодні, 4 травня 2020 року.

“Рішення Уряду передбачає послаблення деяких карантинних обмежень з 11 травня. Для закладів освіти все залишиться незмінним – вони проводять дистанційне навчання та готуються до завершення навчального року”, – пояснила т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

Детальніше


30 квітня

МОЗ запустило онлайн-платформу з інформацією про лікування COVID-19

В Україні запрацювала онлайн-платформа з інформацією про застосування ліків при COVID-19. Створений Державним експертним центром (ДЕЦ) Міністерства охорони здоров’я ресурс призначений інформувати громадян і лікарів щодо препаратів, які використовуються під час лікування коронавірусної хвороби. Про це повідомила заступник Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак під час брифінгу.

Детальніше

Глава МОЗ закликав українців відсвяткувати травневі свята вдома

Міністерство охорони здоров’я закликає українців утриматися від відвідування масових заходів та відсвяткувати травневі свята вдома, щоб не допустити критичного поширення коронавірусу в Україні. Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на щоденному брифінгу МОЗ.

Детальніше


29 квітня

Прем’єр-міністр: Україна вчасно увійшла в карантин, і вчасно з нього вийде

Україна сьогодні має порівняно невелику кількість тих, які захворіли на коронавірусну інфекцію COVID-19, завдяки тому, що вчасно були введені обмежувальні заходи.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, відкриваючи чергове засідання Кабінету Міністрів у середу, 29 квітня.

Детальніше


27 квітня

Як працює застосунок «Дій вдома»

Задля протидії поширенню COVID-19 в Україні запущено мобільний застосунок «Дій вдома».

Застосунок призначений для контакту з особою та контролю за дотриманням обов'язкової самоізоляції на час карантину. В основі — зарубіжний досвід країн, які використовують цифрові інструменти для забезпечення безпеки громадян в період пандемії. Застосунок надає переваги на час самоізоляції, але його встановлення є добровільним.

Детальніше

Уряд дозволить працювати низці продовольчих ринків

У середу, 29 квітня, на своєму черговому засіданні Кабінет Міністрів України розгляне питання про відновлення роботи деяких продовольчих ринків. 

Про це Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив під час онлайн-наради з Президентом України Володимиром Зеленським щодо питань боротьби з COVID-19.

Детальніше

28 квітня стартують онлайн-уроки на карантині для 1-4 класів – відтепер у Всеукраїнській школі онлайн навчатимуться й наймолодші

У вівторок, 28 квітня, Всеукраїнська школа онлайн розпочинає трансляцію уроків для школярів 1-4 класів. Уроки транслюватимуться на YouTube МОН  та ще 4-х телеканалах. Програма розрахована на 5 тижнів і складається з чотирьох предметів: української мови, математики, науки та мистецтва.

Детальніше


22 квітня

Денис Шмигаль: Цифровізація державних послуг набагато полегшить життя, особливо, під час карантину

Переведення державних сервісів в онлайн – це найбільш ефективний інструмент у надскладних умовах сьогодення.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час онлайн-брифінгу з впровадження цифрового ID-паспорта та біометричного закордонного паспорта громадянина у мобільному застосунку «Дія» за участі Президента України Володимира Зеленського, Віце-прем’єр-міністра — Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Голови Державної міграційної служби України Максима Соколюка.

Детальніше

Уряд продовжив карантин до 11 травня

Кабінет Міністрів України продовжив дію карантину до 11 травня 2020 року. Відповідне рішення прийняте на засіданні Уряду 22 квітня.

Детальніше

22 квітня - онлайн-брифінг представників Уряду

22 квітня після засідання Кабінету Міністрів України, орієнтовно о 14:00, відбудеться онлайн-брифінг щодо рішень Уряду.

Учасники брифінгу:

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

Трансляція брифінгу за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=RAyaNmBazGY.

Поставити запитання учасникам брифінгу можна до 12:00 за онлайн-формою.


16 квітня 

Мінсоцполітики запускає інформаційну платформу „Допомога поруч”

Міністерством соціальної політики запроваджено інформаційну онлайн-платформу  „Допомога поруч”  для надання адресної допомоги вразливим верствам населення в період карантину. 

Детальніше


14 квітня 

Оперативна інформація щодо ліквідації лісових пожеж на території Зони відчуження безумовного (обов’язкового) відселення

Станом на 7 годину 14 квітня у Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення підрозділами ДСНС надається допомога ДАЗВ у гасінні пожеж на території Корогодського, Дитятківського, Паришівського та Денисовецького лісництв.

Детальніше


10 квітня

Денис Шмигаль: Уряд розробляє стратегію виходу з карантину вже у травні

Поетапне полегшення карантинних заходів розпочнеться в травні. Уряд готує відповідну стратегію, яку презентує найближчим часом.

Про це сьогодні, 10 квітня, в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна» заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Детальніше


9 квітня

Уряд змінив карантинні обмеження. Що нового

Кабінет міністрів на своєму засіданні у середу вніс зміни до постанови про запобігання поширенню COVID-19.

Джерело: телеграм-канал прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

Детальніше

Одноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень пенсіонери та інші незахищені верстви населення отримають автоматично

Пенсіонерам, які отримують пенсії на банківські картки, одноразову допомогу в розмірі 1 тисячі гривень буде зараховано автоматично, а тим, хто отримує пенсію через Укрпошту, гроші принесе листоноша.

Детальніше

Мінсоцполітики контролює ситуацію щодо забезпечення захисту прав дітей та соціальної підтримки сімей з дітьми в умовах карантину

У зв’язку із запровадженням в Україні активних карантинних заходів Міністерство соціальної політики розробило та надіслало обласним та Київській міській державним адміністраціям рекомендований алгоритм дій щодо захисту прав дітей та соціальної підтримки сімей з дітьми в умовах карантину.

Детальніше

Мінекономіки: Уряд дозволив ведення ще декількох видів господарської діяльності під час карантину

Кабінет Міністрів України підтримав пропозиції Мінекономіки та ухвалив зміни до постанови від 11 березня 2020 р. № 211, розширивши перелік дозволених під час карантину видів господарської діяльності. Рішення прийняте з метою пом’якшення впливу на економіку обмежувальних заходів, запроваджених з метою протидії розповсюдженню коронавірусної інфекції COVID-19.

Детальніше


8 квітня

9 квітня відбудеться презентація освітнього серіалу «Оплата комуналки онлайн. Залишайся вдома»

9 квітня 2020 року об 11:00 Міністерство цифрової трансформації України спільно із сервісом онлайн-платежів та переказів Portmone.com презентують освітній серіал «Оплата комуналки онлайн. Залишайся вдома».

Детальніше


6 квітня

Уряд посилює обмеження на кордоні задля запобігання поширенню коронавірусу

Уряд посилює обмеження на кордоні задля запобігання поширенню коронавірусу.

З 7 квітня державний кордон України можна буде перетнути лише автотранспортом і лише у 19 пунктах пропуску. Це передбачено внесеними змінами до розпорядження Кабінету Міністрів України № 288-р «Про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю і припинення в них пішохідного сполучення».

Детальніше

Мінекоенерго звертається до громадян не спалювати суху рослинність

Мінекоенерго вкотре звертається до громадян з вимогою дотримуватися законодавства та не спалювати суху рослинність. Такі дії мають жахливі наслідки як і для навколишнього природного середовища, так і для здоров’я оточуючих. Особливі погодні умови — малосніжна зима, рання весна, у цьому році призвели до рекордного дефіциту вологи у ґрунті.

Детальніше

Вулицею – лише вдвох. В Україні почали діяти нові заборони

Із 6 квітня в Україні почали діяти нові обмежувальні карантинні заходи через поширення коронавірусу COVID-19, за якими, зокрема, заборонено відвідувати парки і сквери, а в усіх громадських місцях необхідно перебувати в масці чи респіраторі.

Детальніше


4 квітня

Роз’яснення щодо нових обмежувальних заходів на період карантину

Прийняті Постановою №211 нові норми обмежувальних заходів викликали в українців безліч запитань. Тому надаємо роз’яснення щодо найбільш поширених запитань.

Детальніше


3 квітня

Уряд затвердив нові обмежувальні заходи у боротьбі з коронавірусом

Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд запроваджує більш жорсткі обмежувальні заходи.

Детальніше

Укрпошта пропонує доставку виплат та товарів додому, – Владислав Криклій

«Укрпошта під час карантину стабільно працює та пропонує оновлені послуги. Листоноші доставляють пенсії, соцвиплати, ліки, продуктові товари додому. Укрпошта робить все, щоб люди поважного віку менше наражались на небезпеку захворювання на коронавірус, щоб наші рідні залишались вдома», - підкреслив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Детальніше


2 квітня

Мінцифри запустило портал державних послуг "Дія"

Відкрити власну справу за 10 хвилин, оформити допомогу при народженні дитини, отримати необхідну довідку, перевірити дані про себе в державних реєстрах. Відтепер усе це можна швидко та зручно зробити онлайн на порталі державних послуг "Дія".

Детальніше

Уряд розширив перелік дозволених видів господарської діяльності під час карантину

Рішенням Уряду внесено зміни до постанови КМУ № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», які розширюють перелік дозволеної під час карантину господарської діяльності. Крім того, Уряд надав рекомендації для бізнесу з метою посилення контролю за дотриманням санітарних і протиепідемічних вимог.

Детальніше

Голова Верховної Ради підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»

Детальніше


1 квітня

Уряд посилить заходи безпеки для боротьби з коронавірусом

Для попередження розповсюдження коронавірусної хвороби Уряд планує запровадити більш жорсткі заходи безпеки на період карантину – до 24 квітня 2020 року.

Відповідні зміни з одноденним доопрацюванням запропоновано до постанови №211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» на засіданні Кабінету Міністрів. Постанову буде викладено в новій редакції.

Детальніше

Перша в Україні Програма медичних гарантій стартувала у повному обсязі – НСЗУ

1 квітня стартувала перша в Україні Програма медичних гарантій — перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту. Договори з НСЗУ на надання медичних послуг за Програмою медичних гарантій станом на сьогодні підписали 1 524 заклади спеціалізованої медичної допомоги. З них 50 приватних. Це 90% закладів, які подали свої пропозиції НСЗУ. Ще 138 проектів договорів очікують на підписання. 

Детальніше

МОЗ: Медична допомога пацієнтам з інфекційними захворюваннями надається безкоштовно

Медична допомога пацієнтам з інфекційними захворюваннями надається безкоштовно — це гарантується Законом України «Про захист населення від інфекційних хвороб». Також з сьогоднішнього дня, 1 квітня, система охорони здоров’я в Україні працює в іншому режимі.

Детальніше

 


31 березня

Укрзалізниця запускає соціальну програму із безкоштовного підвозу медиків службовими поїздами з 31 березня, — Владислав Криклій 

«Укрзалізниця запускає соціальну програму із безкоштовного підвозу медиків службовими поїздами з 31 березня. Міністерство інфраструктури надало необхідні погодження. Усі витрати з організації перевезень компанія бере на себе. Проїзд для медиків буде безкоштовним. Дякую Укрзалізниці за підтримку українських медиків», - заявив Міністр інфраструктури Владислав Криклій сьогодні, 31 березня 2020 року.

Детальніше

МОЗ: Алгоритм надання медичної допомоги хворим на COVID-19

Міністерство охорони здоров'я України оновило стандарти надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

Детальніше


30 березня 2020 р.

Як отримати послуги Мін’юсту під час карантину

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України на 30 днів, до 24 квітня 2020 року. Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені до 24 квітня 2020 року. Похід у державні органи, які щоденно обслуговують тисячі громадян, створює зайвий ризик поширення коронавірусної інфекції Covid-19. Тому державні органи та інші надавачі послуг рекомендують отримувати послуги дистанційно або змінюють режим роботи.

Детальніше

Мінсоцполітики посилює програми соціального захисту населення

Міністр соціальної політики Марина Лазебна зазначила, що з урахуванням складної епідеміологічної ситуації Уряд посилює соціальну складову своєї діяльності й пропонує нові програми соціального захисту населення. Зокрема, це стосується збільшення соціальних виплати та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг. 

Детальніше

Рекомендації Мінрегіон на період карантину

Поінформуйте мешканців про карантин та умови убезпечення від розповсюдження вірусу. Розмістіть в під’їздах чи біля них плакати з інформацію про те, як себе поводити.

Детальніше